Training werken met autisme

Inleiding

Team Sportservice Schagen en Incluzio Hollands Kroon merken een toenemende vraag naar educatie over licht verstandelijke beperking (LVB) en Autisme. Deze komt niet alleen vanuit ouders en scholen, maar ook vanuit sportclubs en beweegaanbieders. Het is voor kinderen met autisme en/of LVB belangrijk dat ze op de juiste manier worden begeleid, daarom organiseren we een training hierover speciaal voor sport- en beweegaanbieders in Hollands Kroon.

De belevingswereld van iemand met autisme is doorgaans anders. Informatie wordt soms letterlijk genomen en prikkels worden lastig gefilterd, waardoor details niet los worden gezien van het geheel. Hierdoor voelen jongeren met autisme zich soms onbegrepen tijdens sociale interacties. Het is daarom belangrijk dat betrokken mensen de belevingswereld van iemand met autisme beter leren begrijpen en weten hoe je ermee om kunt gaan.

Aanbod

Hoe sluit je aan bij jongeren met autisme? En hoe werkt het bij hen in de hersenen?, zijn vragen die in de training centraal staan. We merkten in onze dagelijkse werkzaamheden dat er een grote behoefte is aan educatie op dit gebied. Educatie in de vorm van een twee uur durende training die laagdrempelig en gratis is. En niet onbelangrijk: voor iedere coach, trainer of beweegaanbieder uit Hollands Kroon toegankelijk.

Interesse?
De training wordt twee keer aangeboden:
op 7 oktober van 18:30 uur tot 21:00 uur bij Triplo in Anna Paulowna (Sportlaan 36)
op 8 oktober van 18:30 uur tot 21:00 uur bij Incluzio in Wieringerwerf (Westrak 208): deze is helaas geannuleerd

Om de training interactief te houden geldt een maximum aantal deelnemers. Wilt u graag de training volgen? Meld u zich dan uiterlijk 3 oktober aan voor een van de trainingen via het inschrijfformulier hieronder. Selecteer bij 'activiteitenblok' de gewenste datum. 

Training autisme Anna Paulowna - 7 okt


Aantal open plekken: 17
Datum Tijd
7 okt 18:30 tot 21:00 uur

Training autisme Wieringerwerf - 8 okt


Aantal open plekken: 18
Datum Tijd
8 okt 18:30 tot 21:00 uur

Contact

Team Sportservice Schagen
Sigrid Schweitzer
E-mail: sschweitzer@teamsportservice.nl
Telefoon: 0224-214774

Website: jouw.teamsportservice.nl/schagen